Enzym som finns i honung härstammar både från nektar och honungsbin.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Vilken honung är bäst?
Biodlare får ibland frågan om vilken honung som är bäst, eller vilken honung som är nyttigast. Här förklarar vi vad som gäller och varför frågan om bäst honung egentligen inte behöver ställas. Vilken är den bästa...
Honungspäron i rödvin
Päron marinerade i rödvin, honung och kryddor. Servera som dessert med vispad grädde. Tänk på att förbereda denna dessert minst ett dygn innan servering. 4 portioner Ingredienser 4 stora päron eller 8 små Lag 6 dl rött...
Syntetiskt bivax
Syntetiskt bivax kallas ibland syntetiskt vax där man försökt matcha egenskaperna i ”äkta” bivax. Men ”syntetiskt bivax” är dock lika falskt som att kalla en produkt ”syntetisk...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.