Katalas är ett enzym som finns i vävnader hos både växter och djur, bland annat i människans saliv. Det katalyserar reaktionen där väteperoxid omvandlas tillsyrgas och vatten. Enzymet ingår i skyddet mot fria radikaler som annars kan bildas från väteperoxid. Katalas är ett peroxidas och ett hemprotein. Läs mer hos Wikipedia.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Honeysuckle cocktail
Honeysuckle (engelska för kaprifol) är enkel drink med rom, honung och lime. Recept per glas. Ingredienser 6 cl ljus / vit rom 2 1/2 cl honungslag 2 1/2 cl lime, saften Honungslag 2 delar honung blandat med 1 del vatten...
Lax med honung och enbär
Lax med doft av honung och enbär. En enkel middag som är klar på en halvtimme. Ingredienser 400 g laxfilé 3-4 msk honung 8 krossade enbär 2 msk soya 1 tsk salt 1 msk rosmarin 2 krm kajennpeppar Tillagning Lägg...
Pizzabotten med honung
Recept på pizzadeg eller pizzabotten med honung. Komplettera med receptet för pizzasås med honung. Garnera din pizza med innehåll efter smak. Ingredienser 1/4 paket jäst 1 msk honung 1 tsk salt 2 1/2 dl vatten 2 msk...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.