Enzym som finns i honung härstammar både från nektar och honungsbin.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Plommonmarmelad med honung
Ibland blir det bra år med ett överflöd av plommon eller krikon. Ta vara på rikedomen genom att göra egen plommonmarmelad sötad med honung. Ingredienser 750 g färska eller frysta plommon (helst knappt mogna för bäst...
Lingonläsk med honung
Gör egen honungsläsk med smak av lingon. Ingredienser Honungslag, 1 del honung blandat med 1/2 del vatten Saft av mosade lingon, koncentrerad lingondricka eller lingonsylt Kolsyrat vatten Isbitar Gör så här Blanda till...
Plommonkräm med honung
Recept på plommonkräm sötad med honung. Utmärkt till frukost, lunch eller mellanmål. Perfekt när plommonets eller krikonets grenar hänger tunga i trädgården eller om du har fryst in sommarens plommonskörd. För tjockare...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.