ALLT OM HONUNG
Smulpaj med honung

Smulpaj med honung

Ingredienser

1 kg frukt eller bär
saften av en halv citron
1 dl honung
1 tsk kanel eller mald kardemumma
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1/2 dl solrosfrön
125 g smör
1 tsk potatismjöl

Tillagning

Sätt på ugn 200° och smörj en form.

Rosta havregryn och solrosfrön.

Skala och kärna ur frukt eller bär. Skär frukten i små bitar.

Värm försiktigt frukten eller bären, citronsaft och honung i kastrull. Tillsätt kanel eller kardemumma. Rör ner potatismjöl.

Blanda mjöl, havregryn, solrosfrön, socker och smör till en smulig deg. Strö smuldegen på frukten eller bären i formen.

Grädda i ugn cirka 25-30 minuter.

Servera med vaniljsås eller grädde.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: