Smördegsknyten med honungsfyllning

Smördegsknyten med honungsfyllning
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

18 st

Ingredienser

Smördeg (fryst, 6 plattor)

Fyllning

1 äpple
6 torkade fikon eller dadlar
1 dl nötter eller mandlar
1/2 dl kesella
1/2 dl honung
1 tsk malen kanel

Tillagning

Ta ut smördegen och låt tina enligt förpackningen.

Sätt ugnen på 225°C.

Riv äpplet grovt.

Finhacka nötter och torkad frukt.

Blanda alla ingredienserna med Kesellan.

Kavla smördegsplattorna lite på bredden och längden.

Skär varje platta i 3 delar.

Bred fyllning på hälften av smördegsplattorna och vik dem dubbla.

Nyp ihop kanterna med en gaffel (som piroger).

Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 min.

Låt svalna och pudra med florsocker och kanel.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


Recept och tips med biprodukter