Sallad med fetaost, brysselkål och honung

Recept på sallad med fetaost, brysselkål och honung

4 personer

Ingredienser

500 g brysselkål
1 rödlök
2 msk ättika
4 msk strösocker
6 msk vatten
3 msk honung
125 g fetaost
100 g nötter eller mandlar
3 torkade frukter, t ex dadlar eller fikon

Tillagning

Koka ättika strösocker och vatten.

Skär rödlöken i skivor och lägg i ättikslagen.

Rensa brysselkålen och dela den i bitar. Koka i 5 min på medelvärme.

Slå bort vattnet.

Och blanda kålen med rödlök och lag.

Rosta nötterna eller mandlarna.

Smula och strö över fetaosten, torkade frukten i bitar och nötter/mandel.

Krydda med salt och peppar.

Avsluta med att hälla över honungen.

Servera som lunchsallad eller matigt tillbehör.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


            

Recept och tips med biprodukter