Saffransscones med honung

Saffransscones med honung
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Goda saffransscones sötade med honung. Med eller utan russin om så önskas.

Ca 16 bitar

Ingredienser

7 1/2 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
100 g smör
3 dl mjölk eller yoghurt
1 pkt saffran
1 dl russin
1/2 dl honung

Tillagning

Sätt ugnen på 250°.

Blanda saffran, honung, russin med mjölk eller yoghurt.

Blanda mjöl, bakpulver och smör i en matberedare.

Tillsätt mjölkblandningen och mixa snabbt ihop till en deg.

Dela degen i 4 delar.

Platta varje del till en rund kaka och skåra varje kaka korsvis i 4 delar.

Vill du ha hjärtformade scones kan du stansa med pepparkaksformar. Vill du ha rund form kan du använda ett glas.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

Servera sconsen nygräddade tillsammans med smör, ost och marmelad.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


                     

Recept och tips med biprodukter