Saffranscupcakes med honung

Saffranscupcakes med honung
Ingredienser

50 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
1 dl honung
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 pkt saffran
1 1/2 dl russin.

Topping

200 g färskost
200 g florsocker
1/4 tsk kanel

Tillagning

Värm ugnen till 200 °C.

Sätt 20 st små eller 8 st stora bullformar på en plåt.

Smält smöret och häll i mjölken.

Vispa ägg, honung och socker. Tillsätt smör/mjölkblandningen, saffran och russin.

Rör sedan ner mjöl och bakpulver.

Grädda små cupcakes i mitten av ugnen ca 10 min, stora cupcakes gräddas ca 20 min.

Vispa ingredienserna till toppingen.

Spritsa eller bred över cupcakesen när de svalnat ordentligt.

Pudra cupcakesen med kanel vid servering.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


                     

Recept och tips med biprodukter