Restsallad med honungsdressing

Restsallad med honungsdressing

4 portioner

Ingredienser

Sallad
1 pkt fryst grönkål
3 äpplen, skurna i tärningar
kokt rest av pasta eller ris
1 lök, hackad
1 1/5 msk vegetabilisk olja
1 1/2 dl rostade nötter eller mandlar, grovhackade
1 dl parmesanost, grovriven

Honungsdressing
4 msk olja
2 msk honung
3 msk citronsaft
salt och peppar

Tillagning

Blanda dressingen och ställ åt sidan.

Värm en stekpanna med olja. Stek lök och grönkål tills grönkålen tinat. Lägg i pastan eller riset och låt det bli varmt.

Häll allt i en skål. Strö över äpple, ost och nötter.

Häll över honungsdressingen och servera med skinka eller korv.

Salladen serveras varm eller kall.

Recept och tips med biprodukter