Restsallad med honungsdressing

Restsallad med honungsdressing
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

4 portioner

Ingredienser

Sallad
1 pkt fryst grönkål
3 äpplen, skurna i tärningar
kokt rest av pasta eller ris
1 lök, hackad
1 1/5 msk vegetabilisk olja
1 1/2 dl rostade nötter eller mandlar, grovhackade
1 dl parmesanost, grovriven

Honungsdressing
4 msk olja
2 msk honung
3 msk citronsaft
salt och peppar

Tillagning

Blanda dressingen och ställ åt sidan.

Värm en stekpanna med olja. Stek lök och grönkål tills grönkålen tinat. Lägg i pastan eller riset och låt det bli varmt.

Häll allt i en skål. Strö över äpple, ost och nötter.

Häll över honungsdressingen och servera med skinka eller korv.

Salladen serveras varm eller kall.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


Recept och tips med biprodukter