Rårörda lingon med honung

Rårörda lingon med honung
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Att göra rårörda lingon med honung är ett utmärkt alternativ till raffinerat socker. Enkelt och gott med honungslingon!

Ingredienser

Lingon
Honung

Tillagning

Blanda färska eller frysta lingon med lite honung. Lingonens syrlighet får avgöra hur mycket honung som används. För en burk på 350 g kan ungefär 2 msk honung räcka. Är lingonen frysta kan de stå i rumstemperatur ett par timmar och röras om tillsammans honungen då och då. Ös upp i rena glasburkar och sätt på lock.

Servera rårörda lingon med honung till exempelvis blodpudding, rårakor, kroppkakor, köttbullar, vilt eller renskav.

Video om hur du gör rårörda lingon med honung.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


Recept och tips med biprodukter