Panforte med honung

Panforte med honung

En italiensk julklassiker som fungerar året om.

Ingredienser

50 g rostade, skalade, grovhackade nötter
50 g skållad, rostad, hackad, mandel
100 g syltade, hackade apelsinskal och/eller citronskal
1 1/2 tsk malen kanel
1/2 krm malda kryddnejlikor
1 dl siktat mjöl
1/2 dl honung
1/2 dl socker

Tillagning

Blanda alla ingredienser utom honung och socker noga i en skål.

Koka upp honung och socker. Rör ner i  blandningen så att det blir en klibbig massa.

Klä en form med bakpapper. Lägg blandningen i den och grädda i 150° ca 30 min.

Låt svalna och stjälp upp.

Förvara kakan insvept i folie och skär upp i tunna bitar vid servering.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


            

Recept och tips med biprodukter