ALLT OM HONUNG
Panforte med honung

Panforte med honung

En italiensk julklassiker med honung som fungerar året om.

Ingredienser

50 g rostade, skalade, grovhackade nötter
50 g skållad, rostad, hackad, mandel
100 g syltade, hackade apelsinskal och/eller citronskal
1 1/2 tsk malen kanel
1/2 krm malda kryddnejlikor
1 dl siktat mjöl
1/2 dl honung
1/2 dl socker

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom honung och socker noga i en skål.
  2. Koka upp honung och socker. Rör ner och blanda med övriga ingredienser så att det blir en klibbig massa.
  3. Klä en form med bakpapper. Lägg blandningen i den och grädda i 150°C ca 30 min.
  4. Låt svalna och stjälp upp.
  5. Förvara kakan insvept i folie och skär upp i tunna bitar vid servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: