Honungsshot med ingefära och citron

Honungsshot med ingefära och citron
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

En välgörande frukostshot med honung, ingefära och citron.
Dubbla ingredienserna om du använder en 1-liters flaska.

Ingredienser

0,4 liter vatten (till 0,5-liters flaska)
cirka 50 g riven ekologisk färsk ingefära
cirka 1 dl honung
saften av 1-2 ekologiska citroner

Tillagning

Riv ingefäran grovt och koka upp med vattnet i en kastrull. Låt sjuda på lägsta värmen cirka 20 min.

Vill du ha mer rå ingefära kan du koka upp vattnet först och ta kastrullen från värmen, lägg i ingefäran och låt stå med lock någon timme.

Sila bort ingefärsrivet och rör ner honungen när vätskan är fingervarm. Pressa citron och blanda ner citronsaften.

Häll i flaska med kork eller burk med lock. Låt svalna helt och ställ i kylskåp.

Servera i små shot- eller snapsglas. Skaka flaskan eller burken ordentligt innan servering.

1-2 honungsshots om dagen hjälper dig hålla dig frisk och fräsch.

Här är en film som visar hur du gör egen honung- och ingefärsshot.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


Recept och tips med biprodukter