Honungspannacotta

Honungspannacotta

4 portioner

Ingredienser

3 gelatinblad eller 1 1/2 tsk gelatinpulver och 1 1/2 msk vatten
1 dl honung
3 dl yoghurt
2 dl mjölk
1  tsk vaniljsocker
1 dl flytande eller värmd honung till garnering
50 g hackade nötter eller mandel till garnering

Tillagning

Lägg gelatinblad eller gelatinpulver i kallt vatten och låt svälla ca 5 min.

Smält honung i kastrull. Ta gelatinbladen eller det svällda gelatinpulvret och lös upp i den varma honungen.

Rör i yoghurt, mjölk och vaniljsocker. Blanda och häll upp i glas eller formar. Ställ i kylen minst 1 timme tills puddingen stelnat.

Garnera med flytande eller värmd honung. Strö nötter eller mandel över och servera med färska eller frysta bär.

Recept och tips med biprodukter