Honungslax med tomat och potatis

Honungslax med tomat och potatis.
Ingredienser

4 laxbitar
4 msk honung
2 msk dijonsenap
saft av 1 citron
1/2 röd, hackad chilifrukt
4 stora tomater i bitar eller 8 körsbärstomater
Salt
Rosmarin
Potatis för 4 personer, gärna små

Tillagning

Koka potatisen halvfärdig och dela den.

Värm ugnen till 175°C.

Rör ihop honung, citron och dijonsenap i en kastrull över svag värme.

Salta laxen och lägg den i en smord form.

Pensla laxen med honungsglazen.

Blanda tomaterna och den hackade chilifrukten.

Ringla den resterande glazen över över tomater och chili.

Lägg potatisen runt om.

Krydda om du vill med t ex rosmarin.

Låt stå i ca 25 min i ugnen.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


               

Recept och tips med biprodukter