Honungsglögg

Honungsglögg
En god honungsglögg för en riktig honungsjul.

Gör egen glögg med honung. Visste du att honung är det traditionella sötningsmedlet i glögg? Jo så är det och det är lätt att göra egen glögg med färdigblandade glöggkryddor eller egen smaksättning. Prova även att göra äppelglögg med honung.

Ingredienser

1 flaska rött vin, gärna kraftigt
4 msk honung
Skalet och saften av 1 tvättat apelsin
1 påse glöggkryddor (eller kanel, ingefära, kardemumma och nejlikor)

För starkare glögg lägg till 1 dl whisky, cognac, portvin eller madeira. För alkoholfri glögg använd alkoholfritt vin.

Tillagning

Koka upp alla ingredienser utom vin (och eventuell sprit) och låt dra under lock ca 4 timmar.

Sila bort kryddor och skal.

Tillsätt vin (och eventuell sprit) och värm glöggen innan servering.

Servera med russin. mandlar och lussebullar med honung.

Youtube

                     

Recept och tips med biprodukter