Honungsglaserade revbensspjäll

Honungsglaserade revbensspjäll

Grillade revbensspjäll glaserade med honung. Koktiden varierar beroende på om revbensspjällen är stora eller små.

ca 4-6 portioner

Ingredienser

ca 2 kg revbensspjäll
vatten
salt och peppar

Honungsglaze

1 dl honung
1/2 dl citronsaft
2 tsk rivet citronskal
2 tsk riven ingefära
2 pressade vitlökklyftor
1 tsk krossad rosmarin
1/2 tsk krossade röda chilifrukter eller chilipulver
1/2 tsk krossad salvia
1 tsk salt

Tillagning

Koka upp revbensspjällen i vattnet. Låt sjuda på medelvärme ca 30-60 minuter beroende på tjocklek och häll sedan bort vattnet.

Blanda ihop alla ingredienserna till honungsglazen.

Salta och peppra revbensspjällen på båda sidorna. Placera revbensspjällen på grillen och grilla ca 10-15 minuter per sida.

Pensla generöst med honungsglazen på alla sidor under sista 10 minuterna av tillagningstiden.

Servera med t ex potatis eller ris och sallad.

Gör dubbel sats av honungsglazen om du vill servera den som sås.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


                     

Recept och tips med biprodukter