Honungsglaserade julrevbensspjäll

Honungsglaserade julrevbensspjäll

Revbensspjäll med en juligt kryddad honungsglaze.

4 portioner

Ingredienser

1 kg tunna revbensspjäll
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Honungsglaze
1 dl mörkt öl eller julmust
4 msk kinesisk soya
4 msk honung
4 msk bbq-sås eller chilisås, olivolja, paprika, salt och peppar

Tillagning

Ugnsvärme 175°.

Lägg revbenen på en ugnspanna med bakplåtspapper.

Salta och peppra och sätt mitt i ugnen ca 45 minuter. Vänd spjällen efter halva tiden.

Blanda glazen i en kastrull och koka ihop ca 10 minuter.

Ta ut och pensla spjällen med glazen och sätt tillbaka i ugnen i ca 15 minuter. Vänd spjällen efter halva tiden.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


Recept och tips med biprodukter