Honungscrème med frukt och bär

Honungscrème med frukt och bär

4 port

Ingredienser

Frukt och bär, färsk eller fryst
1 msk smält eller nyslungad honung
1/2 citron, saften
sötmandel, grovhackad
torkad frukt (ex. dadlar eller aprikoser)
salt
125 g färskost
125 g crème fraiche
1 msk smält eller nyslungad honung
1 citron, rivet skal
1 citron, saften
1/2 tsk vaniljpulver

Tillagning

Skär frukten i små bitar och lägg i en skål med bären. Ringla över smält eller nyslungad honung, häll över citronsaften. Vänd runt frukten och bären, låt marinera minst 10 min.

Hacka mandel och torkad frukt och blanda med salt.

Blanda färskost, crème fraiche, honung, citronskal, citronsaft och vaniljpulver. Fördela i glas och toppa med frukt och bär och strö över hacket.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


Recept och tips med biprodukter