Honungscrème med frukt och bär. Foto copyright © ARTCOPY AB.
Du kanske också gillar
Baka med honung
Honung är en oumbärlig ingrediens när du bakar. Sedan urminnes tider har människan nyttjat honungens unika egenskaper till bakning. Här går vi igenom fördelarna med att använda honung till bakning och sånt du ska tänka...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Blåbär med mjölk och honung
Årets första solvarma jordgubbar och årets första nyslungade honung ser så gott som alla biodlare fram till varje år. Frågan är om inte årets första blåbär med honung och mjölk är godare? Men hur som helst, smaken är...
Veteskorpor med honung
Frasiga skorpor bakade med vete och honung, precis som på den gamla goda tiden. Avnjutes till fika eller mellanmål. Här gör vi traditionsenligt gammeldagsa runda bullar som bräcks itu med en Settmans honungskam, en...
Fläderblomste med honung
Gör te på färska eller torkade blommor av fläder och söta med honung. Te av fläder sägs lindra vid förkylning. Ingredienser Vatten, 1 kopp per person Fläderblommor, färska eller torkade Honung, ca 1 tsk per kopp Gör så...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Vad gör politikerna för att stoppa eller gynna honungsfusket?
- Här testas honung – i vinglas
- Var köper jag äkta honung?
- Vaxrenseri
- Biodlingskalender: Mars
- Videos från Apiscandia 2024
- Presentationer för kursledare
- Lyft fram smakerna i din honung med etiketter och sigill
- Rabatt hos MS Biredskapsfabriken AB
- Sigill för honung