Lägg en matsked smält honung överst på den nykokta marmeladen eller sylten i burken. Honungen lägger sig som ett konserverande skikt över sylten.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Pannacotta med grädde och honung
Gräddig och god pannacotta med honung. receptet ger ca 2-4 portioner Ingredienser 2 gelatinblad 3 dl vispgrädde 3 msk honung Gör så här Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädden och rör ner...
Squashfrallor med honung
Frallor med squash och honung. Goda när som helst på dagen, eller natten. Ca 20 st Ingredienser 50 jäst 5 dl ljummet vatten 2 tsk salt 2 tsk kryddor, t ex kummin, fänkål eller koriander 2 msk rapsolja 2 msk honung 1...
Smältkanna för bivax
Smältkanna är ett praktiskt redskap för att smälta bivax, när du tillverkar bivaxljus och bivaxsalva, eller använder bivax för textil- och trävård.
Läs mer om honung Läs boken Honung
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.