Glukonsyra är en syra som förekommer naturligt i frukt, honung och vin. Läs mer hos Wikipedia.
Du kanske också gillar
Baka med honung
Honung är en oumbärlig ingrediens när du bakar. Sedan urminnes tider har människan nyttjat honungens unika egenskaper till bakning. Här går vi igenom fördelarna med att använda honung till bakning och sånt du ska tänka...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Honungspicklad morot
Snabbpicklade morötter med honung ger ett sötsyrligt tillbehör t.ex. till sallader, wraps eller hamburgare. Receptet räcker till en liten burk eller ca 2-4 portioner, öka mängden morötter eller honungslag vid behov...
Propolistinktur, propolisextrakt eller propolislösning
Propolis stödjer immunförsvaret och skyddar mot bakterier, svamp och virus. Propolis kan blandas med sprit för att extrahera verksamma ämnen och få en flytande lösning. Propolistinktur, propolisextrakt eller...
Fläderpannkakor med honung
Fläderpannkakor eller fläderplättar med nyslungad honung är en sommarklassiker. Ingredienser Pannkakssmet Fläderblomsklasar, ca 3 st per person Helst nyslungad honung från lokala biodlare, (smält eller värm annars...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Bekämpningsmedel på bivänliga växter
- Vårens kurser i biodling
- Vad gör politikerna i EU för att stoppa eller gynna honungsfusket?
- Här testas honung – i vinglas
- Var köper jag äkta honung?
- Vaxrenseri
- Biodlingskalender: Mars
- Videos från Apiscandia 2024
- Presentationer för kursledare
- Lyft fram smakerna i din honung med etiketter och sigill