Choklad- och nötpaj med honung

Paj med choklad, nötter och honung
Ingredienser

Pajdeg:
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
1 msk vatten
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao

Fyllning

4 dl hackade nötter eller mandel
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 dl honung
1 krm salt

Tillbehör

Vispad grädde

Tillagning

Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en ugnssäker form.

Låt stå i kylen ca 30 min.

Sätt ugnen på 200°.

Grädda pajskalet i 10 min.

Hacka och rosta nötterna/mandeln.

Vispa ägg, socker , salt, vaniljsocker och kakao till fyllningen.
Rör ner smöret.

Strö nötterna/mandeln  över pajskalet och häll över fyllningen.

Baka nedtill i ugnen i ca 20 min.

Servera med vispad grädde.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


            

Recept och tips med biprodukter