En film om hur man kan smälta, finsila och gjuta bivax på olika sätt.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Vitlökssås med honung
Kall sås med med crème fraiche, majonnäs, vitlök och honung. Passar till allt möjligt, t.ex. kött, kyckling eller som dippsås. Recept för ca 2-4 portioner. Ingredienser 2 dl crème fraiche 0,5 dl majonnäs 1-2 msk honung...
Fläderblomste med honung
Gör te på färska eller torkade blommor av fläder och söta med honung. Te av fläder sägs lindra vid förkylning. Ingredienser Vatten, 1 kopp per person Fläderblommor, färska eller torkade Honung, ca 1 tsk per kopp Gör så...
Färska bär med flytande honung
Servera färska bär och toppa med nyslungad honung. Enkelt och gott. Har du fast honung kan du värma den försiktigt i vattenbad eller kastrull så smälter den.
Läs mer om honung Läs boken Honung
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.