ALLT OM HONUNG
Äppelmos med honung | ALLT OM HONUNG

Äppelmos med honung

Äppelmos med honung. Gott att servera som den är, gärna lite ljummen tillsammans med mjölk. Äppelmos passar också på gröt, fil eller yoghurt, till revbensspjäll och fläsk-rätter. Receptet ger cirka 4 portioner eller en stor burk äppelmos.

Ingredienser

1-1 1/2 liter äpplen, skalade och delade i tärningar
2 dl honung, eller efter smak

Eventuell smaksättning (ta allt eller välj något)

1 tsk vaniljpulver
1 kanelstång
1 tsk kardemumma
1 dl äppelcidervinäger
2-3 msk citronsaft, om äpplena är söta

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser utom honung i en stor kastrull.
  2. Koka på svag värme under lock tills äpplena faller sönder.
  3. Låt svalna lite och rör ner honung efter smak.
  4. Servera direkt eller häll i en väl rengjord burk med lock och förvara i kylskåp.
  5. Äppelmoset har begränsad hållbarhet, konsumera inom någon vecka eller frys in i frysbar förpackning.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: