Toscapaj med honung

Toscapaj med honung
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone
Toscasmet

75g smör
1 dl honung
1 1/2 msk mjöl
1 1/2 msk mjölk
1 dl hackad mandel och/eller nötter
1 dl solros- eller pumpafrön att strö över smeten

Pajdeg

100 g smör
1/5 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning

4 st frukter eller 4 dl bär

Tillagning

Sätt ugnen på 225°.

Toscasmet: Smält smöret. Blanda allt utom nöt/mandelhacket i en kastrull och koka tills det tjocknar.

Pajdeg: Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser till en deg. Tumma ut degen i en ugnssäker form så att den går upp på kanterna.

Strö fyllningen (frukt eller bär) över pajdegen.

Häll toscasmeten över frukten/bären och strö över solros- eller pumpafrön.

Baka i mitten av ugnen i ca 30 min till pajen får en gyllenbrun färg.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


                     

Recept och tips med biprodukter