Texas chili med honung

Texas Chili med honung
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Texas chili med honung.

4-8 personer

Ingredienser

1 röd chilifrukt, skuren på mitten
150 g rökt sidfläsk, hackat i tärningar
2 grovt hackade vitlöksklyftor
1,2 kg högrev
1/2 dl chilipulver
1/2 liter öl
1/2 msk spiskummin
1/2 msk oregano
3 msk honung
2 msk vetemjöl till redning

Tillagning

Tärna köttet och bryn det runt om. Lägg i en gryta.

Bryn fläsket tillsammans med vitlök.

Lägg fläsket i grytan tillsammans alla ingredienser utom mjölet.

Koka up och sänk värmen. Låt sjuda under lock tills köttet faller sönder. Cirka 3 timmar.

Lyft upp köttet på en tallrik, red såsen med mjölet och lägg tillbaka köttet igen.

Chilin blir bäst om den tillagas dagen innan så att smakerna får mogna.

Servera med guaccamole, picklade jalapenos, gräddfil, nacho-chips eller tortilla-bröd, rödlök, tomat, sallad och färsk koriander.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


                  

Recept och tips med biprodukter