Tårta med honung

Tårta med honung
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone
Ingredienser tårtbotten

4 st ägg
1 dl honung
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Ingredienser fyllning

2 dl klarbär, urkärnade
3 msk honung
5 färska myntablad

Tillagning

Sätt på ugnen 170°. Smörj och bröa en form.

Vispa ägg och honung. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner i smeten. Häll i formen.

Grädda nedtill i ugnen i ca 40 min. Låt svalna innan du lossar från formen.

Mixa fyllningen och ställ en stund i frysen så att den tjocknar.

Skär tårbotten och varva fyllning med vispad grädde.

Dekorera med säsongens blommor.

Värt att veta om honung

            

Recept och tips med biprodukter