Smulpaj med honung

Smulpaj med honung
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone
Ingredienser

1 kg frukt eller bär
saften av en halv citron
1 dl honung
1 tsk kanel eller mald kardemumma
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1/2 dl solrosfrön
125 g smör
1 tsk potatismjöl

Tillagning

Sätt på ugn 200° och smörj en form.

Rosta havregryn och solrosfrön.

Skala och kärna ur frukt eller bär. Skär frukten i små bitar.

Värm försiktigt frukten eller bären, citronsaft och honung i kastrull. Tillsätt kanel eller kardemumma. Rör ner potatismjöl.

Blanda mjöl, havregryn, solrosfrön, socker och smör till en smulig deg. Strö smuldegen på frukten eller bären i formen.

Grädda i ugn cirka 25-30 minuter.

Servera med vaniljsås eller grädde.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


               

Recept och tips med biprodukter