ALLT OM HONUNG
Smördegsknyten med honungsfyllning

Smördegsknyten med honungsfyllning

Knyten av smördeg fyllda med torkad frukt, nötter och honung.

18 st

Ingredienser

Smördeg, fryst, 6 plattor

Fyllning

1 äpple
6 torkade fikon eller dadlar
1 dl nötter eller mandlar
1/2 dl kesella
1/2 dl honung
1 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Ta ut smördegen och låt tina enligt förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Riv äpplet grovt.
  4. Finhacka nötter och torkad frukt.
  5. Blanda alla ingredienserna med Kesellan.
  6. Kavla smördegsplattorna lite på bredden och längden.
  7. Skär varje platta i 3 delar.
  8. Bred fyllning på hälften av smördegsplattorna och vik dem dubbla.
  9. Nyp ihop kanterna med en gaffel (som piroger).
  10. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 min.
  11. Låt svalna och pudra med florsocker och kanel.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: