Smaksatt honung

Smaksatt honung
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone
Smaksätt din honung

Värm honung och tillsätt önskad färsk eller torkad smaksättare. Låt dra på svag värme ca 10 min. Du kan lämna smaksättaren i honungen eller sila från den när du fyller honungen på burken.

Värm inte honungen för mycket. För att bevara nyttigheterna i honungen bör du inte värma honungen för mycket, max 35-45° räcker. Läs om hur du värmer honung här.

Smaksätt honung med till exempel några droppar essens eller smaksatt olja, likör eller sprit med smak. Rör då ner smaksättningen strax innan honungen hälls på burk.

Fler exempel på smaksättare; kanelstång, sjärnanis, timjan, rosmarin, lavendel, en bit fin chocklad, pepparmyntsolja, citron eller lime – 1 msk saft, konjak, rom, punsch eller wisky – 1 tsk.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


Recept och tips med biprodukter