Små honungskakor med örter

Små honungskakor med örter
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Enkla och goda att baka när du är sugen på något nyttigt och gott.

Ca 40 st kakor

Ingredienser

3 1/2 dl vetemjöl
100 g smör
1/2 dl honung
2 msk finhackad rosmarin, timjan eller salvia
1/2 dl råsocker

Tillagning

Kör alla ingredienser utom råsocker i en matberedare.

Dela degen i två bitar.

Rulla ut två rullar, ca 3 cm tjocka.

Strö råsocker på arbetsbänken och rulla rullarna i sockret.

Plasta in rullarna med folie och låt vila i frys eller kylskåp så blir kakorna lättare att skära.

Skär kakorna i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i ca 15-20 minuter 175°C.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


                  

Recept och tips med biprodukter