Skurna pepparkakor med honung

Pepparkakor med honung
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

ca 50 st

Ingredienser

1 dl mandel eller mandelspån
100 g rumstempererat smör
5 msk strösocker
1/2 dl honung
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat

Tillagning

Hacka mandeln.

Rör smör, socker och honung. Tillsätt mandel och kryddor. Blanda mjöl och bikarbonat och tillsätt i degen.

Lägg degen på mjölad bänk och gör en rulle 20-30 cm lång. Linda rullen i plastfolie och låt stå i kylskåpet. Ta inte ut den innan den är helt kall.

Värm ugnen till 175°.

Skär rullen i tunna skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper.

Baka i ugnen ca 10 min och låt svalna på galler innan servering.

Värt att veta om honung

                        

Recept och tips med biprodukter