Raw saffranscheescake med honung

Raw saffranscheescake med honung
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone
Ingredienser botten

4 dl rostade och skalade hasselnötter
15 urkärnade dadlar
1 tsk salt
2 msk olja
1 msk vatten

Tillagning botten

Mixa hasselnötter i en matberedare och lägg i dadlar, salt olja och vatten. Fortsätt mixa till en jämn massa.

Tryck ner nötsmeten i en form och ställ i kylskåp.

Ingredienser fyllning

3 msk honung
2 pkt saffran
250 g färskost
3 dl yogurt
skalet av 1 lime
1 1/2 dl frysta bär

Tillagning fyllning

Blanda honung och saffran i en skål.

Vispa ner resten av ingredienserna.

Häll fyllningen över nötbotten.

Täck över formen med folie och låt stå i frysen minst 2 timmar, gärna längre.

Ta ut kakan ur frysen och dekorera med bär ca 20 min innan servering.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


                        

Recept och tips med biprodukter