Pain d’épices med honung

Pain d'épices med honung
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Ett franskt kryddbröd bakat med honung, som passar bra till ostbrickan.

Ingredienser

1 dl honung
1/2 dl rå- eller farinsocker
1 1/2 dl grädde
1 msk blandat anis och fänkål
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 dl torkade aprikoser
1 dl grovhackad mandel
1 dl valnötter
1 dl solrosfrö
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat eller bakpulver
smör och finhackad mandel, nötter eller frön till formen.

Tillagning

Sätt ugnen på 175°

Koka honung, råsocker eller farin, grädde och samtliga kryddor i en kastrull och låt svalna.

Hacka aprikoserna och blanda med mandel, nötter och frön. Sätt till mjöl, salt och jäsmedel.

Blanda det torra med den avsvalnade vätskan.

Smörj och bröa en form med hacket av mandel eller nötter och fröin.

Fyll formen med smet och grädda i mitten av ugnen ca 50 minuter. Prova med en sticka om den är torr.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


Recept och tips med biprodukter