ALLT OM HONUNG
Ölmarmelad med honung

Ölmarmelad med honung

Recept på ölmarmelad sötad med honung. God på rostat bröd, scones eller till ost.

Ingredienser

6 små äpplen
1 ekologisk citron
1 dl vatten
1 dl mörkt öl, t.ex. porter
2,5 dl honung
1 tsk kardemumma (mortlad av kardemummakärnor)

Tillagning

  1. Skala äpplena och ta bort kärnhusen.
  2. Skär hela citronen i bitar.
  3. Koka upp vatten, skal, kärnhus och bitar av citron. Låt koka under lock ca 30 min.
  4. Sila och spar vätskan.
  5. Skär äpplena i små tärningar och koka dem med ölet under lock på svag värme i ca 15 min.
  6. Tillsätt honung och den sparade vätskan. Koka upp allt utan lock 15 min.
  7. Tillsätt kardemumma och häll upp marmeladen i rena, varma burkar.
  8. Förvara i kylskåp.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: