Ölmarmelad med honung

Ölmarmelad med honung
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Recept på ölmarmelad sötad med honung. God på rostat bröd, scones eller till ost.

Ingredienser

6 små äpplen
1 ekologisk citron
1 dl vatten
1 dl mörkt öl, t ex porter
2,5 dl honung
1 tsk kardemumma (mortlad av kardemummakärnor)

Tillagning

Skala äpplena och ta bort kärnhusen.

Skär hela citronen i bitar.

Koka upp vatten, skal, kärnhus och bitar av citron. Låt koka under lock ca 30 min.

Sila och spar vätskan.

Skär äpplena i små tärningar och koka dem med ölet under lock på svag värme i ca 15 min.

Tillsätt honung och den sparade vätskan. Koka upp allt utan lock 15 min.

Tillsätt kardemumma och häll upp marmeladen i rena, varma burkar.

Förvara i kylskåp.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


                  

Recept och tips med biprodukter