Lussebullar med honung

Lussebullar med honung
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone
Ingredienser

1 g saffran
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl honung
1 ägg
1 dl russin
14 dl vetemjöl
1 vispat ägg till garnering

Tillagning

Sätt ugnen på 200-225°.

Smält smör i kastrull. Tillsätt mjölk och värm tills temperaturen är 37°.

Häll i en bunke, smula ner jästen och blanda. Tillsätt salt, socker. honung, ägg, mjöl och russin. Blanda till en deg som släpper från kanterna. Lägg på mjölat bakbord och knåda degen.

Dela degen i 30-50 bitar, rulla bitarna och gör kusar på en plåt med bakplåtspapper.

Jäs under bakduk i 20-40 minuter.

Pensla kusarna med ett vispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 5-15 minuter tills de är gyllenbruna.

Låt svalna på galler med bakduk över.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


                     

Recept och tips med biprodukter