Köttbullar med honungsbrynta äppelklyftor

Köttbullar med honungsbrynta äppelklyftor
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

4 portioner

Ingredienser

500 g köttfärs
2 dl mandlar eller nötter
2 skivor vitt formbröd
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl färskost
3 msk finhackad bladpersilja
4 äpplen skurna i klyftor
2 msk honung
1 tsk rosmaring
smör för stekning

Tillagning

Hacka mandlar eller nötter.

Smula formbröd och blanda ner ägg, vitlök, salt, peppar och färskost. Låt stå i 10 min och blanda ner persilja, mandlar eller nötter och köttfärs.

Rulla ca 20 köttbullar och stek i smör.

Stek äppelklyftor i honung, smör och rosmarin ca 5 min.

Servera köttbullarna tillsammans med äppelklyftorna och garnera med hackad mandel eller nötter.

Värt att veta om honung

            

Recept och tips med biprodukter