Invertas är ett enzym som produceras i binas fodersaftskörtlar och bryter ner nektarns sackaros till fruksocker och druvsocker, som är de enda sockerarter honungsbin kan tillgodogöra sig.
Läs mer om enzymer i honung i boken Bin till nytta och nöje.
Invertas är ett enzym som produceras i binas fodersaftskörtlar och bryter ner nektarns sackaros till fruksocker och druvsocker, som är de enda sockerarter honungsbin kan tillgodogöra sig.
Läs mer om enzymer i honung i boken Bin till nytta och nöje.
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Tillverka egen tassalva med bivax och rapsolja, ingredienser som är snälla mot djur och natur. Tassalva skyddar trampdynor hos hund och katt mot snö, kyla, fukt, vägsalt och annat som skadar och sliter. Särskilt...
Soppa med squash / zucchini komponerad med klassiska smaker från timjan, honung och rostade nötter. Ingredienser 1 msk olivolja 1 gul lök, hackad 4 vitlöksklyftor, hackad 2 lagerblad 1 nypa salt Färsk timjan eller...
Glukonsyra är en syra som förekommer naturligt i frukt, honung och vin. Läs mer hos Wikipedia.
Läs mer om honung Läs boken Honung
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
ALLT OM HONUNG™ Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Cookie Policy (EU). Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.