Ingefärssås med honung

Ingefärssås med honung
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Sås med ingefära och honung som passar till stekt fisk, gärna panerad med kokos.

Till ca 4 personer

Ingredienser

2 msk olja
2 msk fint riven ingefära
2 vitlöksklyftor
2 msk honung
2 dl fiskbuljong
1 1/2 dl apelsinsaft
1 tsk tomatpuré
1 1/2 – 1 tsk majzenamjöl
1-2 msk äppelcidervinäger
sambal oelek eller chiliflakes
salt

Tillagning

Hetta upp olja, fräs ingefära och pressad vitlök.

Tillsätt apelsinsaft, fiskbuljong, honung och tomatpuré.

Låt koka upp, ta från värmen och red med majzena utrörd i lite vatten.

Smaka av med vinäger och kryddor.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


                  

Recept och tips med biprodukter