Honungstryffel

Honungstryffel
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

ca 40 st

Ingredienser

1 1/2 dl vispgrädde
100 g smör
300 g mörk choklad
4 msk honung
1 tsk vaniljpulver
kakao till garnering

Eventuell smaksättning

• 1/2 krm malen kardemumma
• 1/2 msk snabbkaffe
• 2 droppar pepparmyntsolja
• 2 msk konjak
• 1 tsk rivet skal av ekologisk apelsin

Tillagning

Koka upp grädde och smör.

Dela chokladen i bitar. Tillsätt choklad, honung, vaniljpulver och eventuell smaksättning.

Rör om tills chokladen har smält.

Häll smeten i en djup tallrik eller skål och låt stå i kylen minst 2 timmar eller över natten.

Rulla bollar av tryffeln eller spritsa ut toppar på en plåt.

Rulla bollarna i kakao eller sikta över kakao om du spritsar toppar.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


Recept och tips med biprodukter