Honungssenap med whisky

Honungssenap med whiskey
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Ca 3 dl

Ingredienser

1 pkt (26 g) bruna senapsfrön
1 pkt (26 g) gula senapsfrön
1 dl vatten
1/2 msk vinäger
2 msk honung (gärna en smakrik honung typ ljunghonung eller skogshonung)
2 msk whisky
1/2 tsk salt
1/4 – 1/2 dl rapsolja

Tillagning

Koka senapsfrön med vatten så att de mjuknar.

Använd matberedare med stålkniv. Häll de blöta senapsfröna i matberedare och kör ca 5-6 min tills blandningen får en krämig konsistens av de gula fröna och bruna förblir hela.

Tillsätt vinäger, honung, whisky, salt och rapsolja och kör matberedaren en liten stund till.

Förvara honungssenapen med lock i kylskåp. Honungssenapen smakar bäst om den får mogna några dagar i kylen innan servering.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


                     

Recept och tips med biprodukter