ALLT OM HONUNG
Honungspannacotta

Honungspannacotta med yoghurt

Smarrig pannacotta med yoghurt och honung, till dessert eller fikastunden. Receptet ger ca 4 portioner.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad eller 1 1/2 tsk gelatinpulver och 1 1/2 msk vatten
  • 1 dl honung
  • 3 dl yoghurt
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker

Till servering

  • 1 dl honung
  • 50 g hackade nötter eller mandel
  • Färska eller frysta bär

Gör så här

  1. Lägg gelatinblad eller gelatinpulver i kallt vatten och låt svälla ca 5 min.
  2. Smält honung i kastrull.
  3. Ta gelatinbladen eller det svällda gelatinpulvret och lös upp i den varma honungen.
  4. Rör ner yoghurt, mjölk och vaniljsocker.
  5. Blanda och häll upp i glas eller formar.
  6. Ställ i kylen minst 1 timme tills pannacottan stelnar.
  7. Garnera med nyslungad eller värmd honung.
  8. Strö nötter eller mandel över och servera med färska eller frysta bär.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: