Honungspannacotta

Honungspannacotta
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

4 portioner

Ingredienser

3 gelatinblad eller 1 1/2 tsk gelatinpulver och 1 1/2 msk vatten
1 dl honung
3 dl yoghurt
2 dl mjölk
1  tsk vaniljsocker
1 dl flytande eller värmd honung till garnering
50 g hackade nötter eller mandel till garnering

Tillagning

Lägg gelatinblad eller gelatinpulver i kallt vatten och låt svälla ca 5 min.

Smält honung i kastrull. Ta gelatinbladen eller det svällda gelatinpulvret och lös upp i den varma honungen.

Rör i yoghurt, mjölk och vaniljsocker. Blanda och häll upp i glas eller formar. Ställ i kylen minst 1 timme tills puddingen stelnat.

Garnera med flytande eller värmd honung. Strö nötter eller mandel över och servera med färska eller frysta bär.

Värt att veta om honung

Recept och tips med biprodukter