Honungspaj med lingon

Honungspaj med lingon
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Söt paj med honungsfyllning och uppfriskande lingon.

Ingredienser botten

100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker

Ingredienser fyllning

3 äggulor
1 dl farinsocker
2 dl honung
50 g smör
1/4 tsk salt
1/2 msk vaniljpulver
3,5 dl lingon (frysta eller färska)
125 g grovt hackade valnötter eller mandel

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smör.

Blanda mjöl, havregryn, socker och tillsätt smöret. Blanda till en deg.

Tryck ut degen i en pajform, grädda 15 minuter, ta ut pajskalet och låt svalna.

Sänk ugnsvärmen till 175 grader.

Vispa äggulor och farinsocker till det blir pösigt.

Smält honung och smör på låg värme och låt svalna.

Häll honungsblandningen, salt och vaniljpulver i äggsmeten. Tillsätt valnötter eller mandel och lingon, blanda och bred ut smeten i pajskalet.

Grädda cirka 30-40 minuter. Låt svalna och strö över lingon vid servering.

Värt att veta om honung

               

Recept och tips med biprodukter