Honungskola med choklad och ingefära

Honungskola med choklad och ingefära
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Smörkola smaksatt med honung, choklad och ingefära.

ca 40 st

Ingredienser

100 g smör
2 dl vispgrädde
3 1/2 dl strösocker
1 dl honung
2 msk ingefära, färsk och finriven

Tillagning

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Koka upp under omrörning. Koka på medelvärme, rör om då och då så att kolan inte bränner fast.

Koka tills kolan klarar kulprovet eller tills massan är ca 125°. Flytta kastrullen från värmen och häll i en form med bakplåtspapper, i knäckformar eller små kakformar.

Låt svalna. Ställ i kylskåp 2-3 timmar. Skär kolan i bitar eller lossa från kakformarna. Slå sedan in kolan i smörpapper eller bakplåtspapper.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


                        

Recept och tips med biprodukter