Honungsfudge

Honungsfudge
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone
Ingredienser

3 dl socker
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk honung
2 msk smör
1 tsk vaniljpulver

Tillagning

Blanda och koka upp alla ingredienser utom vaniljsocker i en bred kastrull utan lock.

Koka ca 30-40 min och gör kulprovet. Droppa lite av smeten i ett glas med vatten, kan du forma en kula med fingrarna är smeten klar.

Ta av smeten från platttan och rör ner vaniljpulvret. Fortsätt vispa kraftigt med en slev tills smeten svalnar. Rör längre för smuligare konsistens på fudgen.

Lägg bakplåtspapper i botten på en form och bred ut smeten.

Låt svalna och skär sedan bitar i öskad storlek.

Förvara fudgen torrt och svalt i burk med lock.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


                        

Recept och tips med biprodukter