Honungsfrallor med frön

Honungsfrallor med frön
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Frallor med honung. Gott till frukost eller mellanmål. Går bra att frysa.

Ca 12 st frallor

Ingredienser

1/2 pkt torrjäst
1 msk honung
2 tsk salt
4 dl ljummet vatten
1 dl solrosfrön
3 msk linfrön
1 dl vetekross
1 dl havregryn
8-9 dl vetemjöl
Mjöl till deg och bakbord.

Tillagning

Lägg frön, havregryn och vetekross i en bunke.

Slå på 1 dl vatten och lägg i honung och salt.

Häll i vetemjöl blandat med torrjäst. Häll i resten av vattnet och arbeta ihop till en lös deg.

Låt jäsa övertäckt i bunken ca 1 timme.

Värm ugnen till 250°.

Täck en plåt med bakplåtspapper.

Häll ut mjöl på bakbordet och den jästa degen.

Strö mjöl på degen och platta ut den med handen.

Skär i fyrkantiga bitar och lyft över degbitarna till plåten med en stekspade.

Lät jäsa 15 min.

Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Låt svalna.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


                           

Recept och tips med biprodukter