Lägg en matsked smält honung överst på den nykokta marmeladen eller sylten i burken. Honungen lägger sig som ett konserverande skikt över sylten.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Risgrynsgröt med honung
Risgrynsgröt, tomtegröt, julgröt eller risgröt är en traditionell julrätt, Men gröt av risgryns passar lika bra året runt, till frukost, lunch mellanmål eller middag. Servera med malen kanel och en generös sked honung...
Restsallad med honungsdressing
Ta vara överbliven pasta eller ris och gör en sallad smaksatt med honungsdressing. Salladen serveras varm eller kall. 4 portioner Ingredienser Sallad 1 pkt fryst grönkål 3 äpplen, skurna i tärningar Kokt rest av pasta...
Overnight oats med honung
Overnight oats eller natthavre är en form av kall havregrynsgröt som förbereds dagen innan. Serveras till frukost eller mellanmål med honung och tillbehör efter smak. Recept per portion. Ingredienser 1 dl havregryn 2 dl...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.