Glukonsyra är en syra som förekommer naturligt i frukt, honung och vin. Läs mer hos Wikipedia.
Du kanske också gillar
Baka med honung
Honung är en oumbärlig ingrediens när du bakar. Sedan urminnes tider har människan nyttjat honungens unika egenskaper till bakning. Här går vi igenom fördelarna med att använda honung till bakning och sånt du ska tänka...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Chokladsås med honung
Gör hemgjord chokladsås med honung. Servera på t.ex. glass, pannkakor, våfflor eller frukt. Mycket enkelt och mycket gott. Räcker till ca 2-5 portioner. Ingredienser 1 dl honung 1 dl kakaopulver eller choklad med hög...
Rådjursstek med honungsrostad rotsaksröra och lingondressing
Vilträtt med rådjur, rotsaker, lingon och honung för höstiga söndagsmiddagar. 4 portioner Rådjurstek 600 g rådjur, t.ex. innanlår eller sadel Honungsrostad rotsaksröra 1-2 morötter 2 skivor kålrot 1-2 palsternackor 3-4...
Fruktsallad med honung
Gör en fruktsallad på vad som finns tillgängligt och toppa med honung. Ingredienser Frukt och/eller bär Honung Nötter eller mandlar, hackade Gör så här Skär frukten i lagom bitar och blanda. Servera i skålar. Häll över...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Bekämpningsmedel på bivänliga växter
- Vårens kurser i biodling
- Vad gör politikerna i EU för att stoppa eller gynna honungsfusket?
- Här testas honung – i vinglas
- Var köper jag äkta honung?
- Vaxrenseri
- Biodlingskalender: Mars
- Videos från Apiscandia 2024
- Presentationer för kursledare
- Lyft fram smakerna i din honung med etiketter och sigill