Att gjuta bivax i block eller bitar är bra för enklare dosering i salvor eller till försäljning. Här är några sätt att gjuta bivax. Läs mer om hur du smälter bivax här. Använd alltid svenskt bivax från lokala biodlare eller biredskapsförsäljarna.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Nötpasta med honung
Enkel nötpasta med honung som är gott på t.ex. rostat bröd, kex eller skorpor. Ingredienser 200 g nötter, t.ex. hasselnötter, cashewnötter, mandlar eller solrosfrön 50 g smör 2 msk honung Några droppar citronsaft Gör så...
Nöt- och dadelbollar med honung
Chokladbollar eller kokosbollar med nötter, dadlar och honung. Ca 24 st Ingredienser 3 dl cashewnötter 10 st urkärnade dadlar, delade i småbitar 3 msk kakao 2 msk kokosolja 1 msk honung 75 g smält choklad 2 dl riven...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.