Låt bipollen bli en nyttig garnityr på desserter och bakverk som till exempel tårtor, kakor, glass eller yoghurt. Hör med din lokala biodlare om denne säljer bipollen.
Du kanske också gillar
Baka med honung
Honung är en oumbärlig ingrediens när du bakar. Sedan urminnes tider har människan nyttjat honungens unika egenskaper till bakning. Här går vi igenom fördelarna med att använda honung till bakning och sånt du ska tänka...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Bastuhonung
Honung gör din hud smidig, spänstig och honungsdoftande. Prova att använda honung i bastun som bastuhonung / saunahonung. Gör så här Tvätta dig och massera in honung över hela kroppen. Lös honungen med lite ljummet...
Nuoc cham-sås med honung
Het sås med chili och honung. Passar bra till asiatiska rätter eller som dippsås. Ingredienser 3 msk limesaft 3 msk fisk- eller soyasås 2 msk honung 1 röd chilifrukt, i små tärningar 2 klyftor vitlök, hackade Gör så här...
Nyslungad honung
Nyslungad honung kallas nyligen skördad, slungad svensk honung. Den nyslungade svenska honungens konsistens är flytande. Förr eller senare kristalliserar honungen och får fast konsistens beroende honungssort, alltså...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Vad gör politikerna för att stoppa eller gynna honungsfusket?
- Här testas honung – i vinglas
- Var köper jag äkta honung?
- Vaxrenseri
- Biodlingskalender: Mars
- Videos från Apiscandia 2024
- Presentationer för kursledare
- Lyft fram smakerna i din honung med etiketter och sigill
- Rabatt hos MS Biredskapsfabriken AB
- Sigill för honung