Servera färska bär och toppa med nyslungad honung. Enkelt och gott. Har du fast honung kan du värma den försiktigt i vattenbad eller kastrull så smälter den.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Julprydnader av bivax
Gör julprydnader enkelt med bivax, använd så kallade vaxmellanväggar. Exempel på sätt du kan skapa prydnadsdetaljer Stansa vaxmellanväggen med pepparkaksformar. Skär vaxmellanväggen i bitar, böj och pressa kanterna till...
Glukos (glykos, druvsocker, dextros)
Glukos (glykos, druvsocker, dextros) är en enkel sockerart. Beteckningen druvsocker kommer av att den förekommer i vindruvor, där den dock inte är den enda sockerarten. Druvsocker skapas genom fotosyntes. Källa:...
Dressing med honung
Klassisk salladsdressing med honung. Ingredienser 1/2 dl vatten 1 tsk honung 1 tsk fransk senap 1/2 dl vinäger 1 1/2 dl rapsolja 1 tsk örtsalt, eller malda örter och salt Gör så här Värm vatten Rör ner honung och fransk...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.